Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Οκτώβρης: Ο ροζ μήνας...

Καλησπέρα σας αγαπημένες και αγαπημένοι!
Αν και ο Οκτώβριος είναι μέσα στην καρδιά του φθινοπώρου και στο άκουσμα αυτής της εποχής μας έρχονται διάφορα γήινα χρώματα στο μυαλό, εγώ και μόνο στο άκουσμα της λέξης "Οκτώβριος" σκέφτομαι μόνο το ροζ αφού είναι ο μήνας που κατεξοχήν είναι αφιερωμένος στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. Όλοι μας θα έχουμε κάποια συγγενή - φίλη - γνωστή που είχε την ατυχία να έχει ή να είχε καρκίνο του μαστού, ώστε να ζήσουμε από κοντά τον πόνο της ή ακόμα χειρότερα την απώλειά της. Γι' αυτό δεν θα πρέπει ποτέ να παραμελούμε τις δικές μας εξετάσεις, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο ή και ακόμα νωρίτερα ανάλογα με το τι μας έχει συστήσει ο προσωπικός μας γιατρός. Ξεκινάμε με ένα τεστ ΠΑΠ (τι καλύτερο να το κάνουμε κάθε Οκτώβριο - τόσο εύκολο για να το θυμηθούμε, αφού παντού υπάρχουν διαφημίσεις για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού) και ανάλογα με τα αποτελέσματα πράττουμε και προχωράμε και στις υπόλοιπες εξετάσεις... Η υγεία μας είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχουμε αλλά δυστυχώς οι περισσότερες/οι την εκτιμάμε μόνο όταν την χάσουμε. Ας κάνουμε λοιπόν μία καινούρια αρχή από φέτος - έστω και τώρα που ο Οκτώβρης βρίσκεται στο τέλος του και ας κλείσουμε ένα ραντεβού με τον γυναικολόγο μας για την ΥΓΕΙΑ μας. Για μας, για να κάνουμε το καλύτερο δώρο στον εαυτό μας. 
Τα δικά μου ροζ πραγματάκια.

Όμως, μιας και διανύουμε ήδη ένα τριήμερο με απίστευτο καιρό - ότι πρέπει για βόλτες και καφεδάκια - θα ήθελα να σας μιλήσω και για τα αγαπημένα μου (;) ροζ πραγματάκια, όσον αφορά την περιποίηση και το μακιγιάζ μου. Είναι όλα ροζ σήμα κατατεθέν του μήνα Οκτωβρίου, του μήνα που πρέπει να αγαπήσουμε και να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο την υγεία μας που χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε όμορφα το τριήμερό μας.
Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα αρκετά να διαλέξω μερικά ροζ πράγματα, αφού για να λέμε την αλήθεια το ροζ δεν είναι και το αγαπημένο μου χρώμα. Πάμε να τα δούμε όμως:
Burberry Brit Sheer Limited Edition Eau de Toilette.
Burberry Brit Sheer Limited Edition Eau de Toilette: Είναι ανάμεσα στα 5 αγαπημένα μου αρώματα και επειδή είχε βγει σε περιορισμένη έκδοση έσπευσα και πήρα το μεγαλύτερο μπουκάλι που υπήρχε (100ml - τιμή δεν θυμάμαι ακριβώς πρέπει να ήταν γύρω στα 80€). Η μυρωδιά του είναι - αν καταλαβαίνω καλά - φρουτώδης και λουλουδένια και αρκετά ελαφριά και δροσερή, ότι πρέπει δηλαδή για μένα ώστε να μην με πιάνει πονοκέφαλος.
Essie Cascade Cool.
Essie στην απόχρωση Cascade Cool: Δεν έχω να πω πολλά γι' αυτό το βερνίκι, αφού η Essie είναι η αγαπημένη μου εταιρεία για τα νύχια. Το συγκεκριμένο ήταν δώρο σε ένα περιοδικό που το είχα πάρει 5 ευρώ περίπου. Με δύο στρώσεις είναι εντελώς opaque, αν και τα Essie θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στο στρώσιμο στην πλειοψηφία των αποχρώσεων. Όπως δηλώνει και η ίδια η Essie Weingarten είναι ένα ψυχρό κρεμώδες ροζ του γαρίφαλου. Σε μένα με βάση και top coat από την ίδια εταιρεία κρατάει 6-9 ημέρες. Είναι βερνίκι από καλοκαιρινή συλλογή αλλά φοριέται άνετα ακόμα και τώρα.
Inglot Freedom System AMC Blush 57 - δεξιά το swatch στο χέρι μου με ένα μόνο πέρασμα.
Inglot Freedom System AMC Blush 57: Την Inglot την αγαπώ, είναι από τα καταστήματα που δεν μπορώ ν' αντισταθώ όταν μπαίνω μέσα και όλο και κάτι θ' αγοράσω. Όπως και με τις σκιές, τα κραγιόν έτσι και με τα ρουζ, στην Inglot έχεις την απόλυτη ελευθερία να φτιάξει τη δικιά σου παλέτα, με τις αποχρώσεις που σου ταιριάζουν ή σε εξυπηρετούν περισσότερο. Παλέτες που περιέχουν θέσεις για ρουζ είναι οι εξής: μονή για ρουζ, μονή για ρουζ με καθρέφτη και πινέλο, 4απλή για ρουζ, 3 σκιές και 1 ρουζ και τέλος 2 σκιές - 1 ρουζ και μία πούδρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείς να τοποθετήσεις ακριβώς 2 ρουζ στη θέση που προορίζεται για πούδρα. Είναι ένα ροζ ρουζ με έντονα shimmers που μπορεί να φορεθεί όλες τις εποχές. Λόγω των λάμψεων που δίνει μπορείς να παραλήψεις το highligher, χωρίς όμως το αποτέλεσμα που δίνει να είναι υπερβολικό. Έχει μεγάλη διάρκεια και χρειάζεται πολύ ελαφρύ χέρι μιας και η απόδοσή του είναι εξαιρετική με αποτέλεσμα να γράφει πολύ έντονα. Κοστίζει 7 ευρώ τα 6.5gr πολύ καλή τιμή για τόσο μεγάλη ποσότητα. 
Kérastase Elixir K Ultime από την L’ Oréal για βαμμένα μαλλιά.
Kérastase Elixir K Ultime από την L’ Oréal για βαμμένα μαλλιά: Αυτό το ξηρό λαδάκι για τα μαλλιά, το είχα πάρει σε travel size συσκευασία (50ml) πριν από αρκετούς μήνες από κάποιο περιοδικό. Δεν έχω βαμμένα ούτε ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Τα μαλλιά μου είναι λεπτά, ολόισια και πολύ λιπαρά. Είναι από τα ελάχιστα λάδια μαλλιών που έχω δοκιμάσει και μπορώ να πω πως με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένη. Το κυριότερο είναι πως δεν βαραίνει καθόλου ούτε και λαδώνει τα μαλλιά μου. Και αυτό μ' αρέσει, μ' αρέσει πάρα πολύ. Γιατί δεν μπορώ να θυσιάζω τη μία από τις δύο - το πολύ τρεις, ανάλογα με το σαμπουάν - μέρες που παραμένουν τα μαλλιά μου φρέσκα. Ενυδατώνει επαρκώς τις άκρες μου και τα μαλλιά μου έχουν μία extra δόση λάμψης όταν το χρησιμοποιώ. Χρειάζομαι ελάχιστη ποσότητα κάθε φορά, μόλις 1-2 πατήματα στην πολύ εξυπηρετική αντλία του και δεν λέει να τελειώσει με τίποτα. Η τιμή του είναι αρκετά τσιμπημένη 35€ τα 125ml όμως online μπορείς να το βρεις και με καμιά 25αριά ευρώπουλα. Δεν ξέρω αν θα το ξαναγοράσω γιατί πολύ απλά δεν ξέρω πότε θα τελειώσει, αλλά αν το ξαναέπαιρνα θα επέλεγα τη φόρμουλα για λεπτά μαλλιά στο μωβ μπουκαλάκι.
Maybelline Color Tattoo 24HR στην απόχρωση
65 Pink Gold - κάτω δεξιά το swatch μετά από 2 περάσματα.
Maybelline Color Tattoo 24HR στην απόχρωση 65 Pink Gold: Ο λόγος που αγόρασα αυτή τη σκιά σε κρεμώδη μορφή ήταν ο τεράστιος ντόρος που γινόταν στο χώρο του beauty blogging & vlogging. Ε, εμένα δεν μου άρεσε και ο λόγος που βρίσκεται εδώ είναι μόνο και μόνο επειδή είναι ροζ. Κατ' αρχάς είναι πανάκριβη, κάτι λιγότερο από 10€ (απαράδεκτη τιμή για drugstore εταιρεία) για μία ελάχιστη ποσότητα που είναι τόσο ελάχιστη που δεν τους συμφέρει καν να την αναγράφουν στην συσκευασία. Βέβαια υπάρχει περίπτωση να είμαι εγώ τόσο στραβάδι που να μην την βλέπω παρόλο που έχω και 4 μάτια. Αν κάποια την βλέπει πολύ θα ήθελα να με διαφωτίσει επ' αυτού. Είτε την απλώσω με το χέρι είτε με πινέλο το χρώμα δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου στα βλέφαρά μου. Αν δεν την θωρακίσω με μία σκιά παρόμοιας απόχρωσης δεν κρατάει σχεδόν καθόλου αφού μαζεύεται όλη σε ένα σημείο. Τραγική ειρωνεία; Υπόσχεται 24ωρη διάρκεια. Με άλλη σκιά από πάνω και φορεμένη η Color Tattoo ως βάση με το ζόρι βγάζει 7 ώρες - τη στιγμή που άλλες μου σκιές σε μορφή πούδρας χτυπάνε άνετα 9ωρο και χωρίς primer παρακαλώ. Και να φανταστείτε δεν έχω λιπαρά βλέφαρα. Είναι από τα μεγάλα fail για μένα. Τη χρησιμοποιώ πλέον μόνο ως βάση μέχρι να τελειώσει.
Real Techiniques by Samantha Chapman blush brush
Real Techniques by Samantha Chapman blush brush: Τα πινέλα Real Techniques είναι σχεδιασμένα από την Samantha Chapman μία εκ των δύο συμπαθέστατων beauty youtubers & gurus Pixiwoo. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου πινέλα αφού τα κάνει όλα και συμφέρει. Κοινώς σε βγάζει από τη δύσκολη θέση να έχεις πολλά πινέλα μαζί σου. Με αυτό μπορείς να κάνεις contouring πανεύκολα - τοποθετώντας το bronzer σου στην μύτη του πινέλου και με απαλές κυκλικές κινήσεις να έχεις ένα άψογο αποτέλεσμα. Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις το ρουζ σου όπως υποδεικνύει και το όνομα του πινέλου και τέλος να τοποθετήσεις και την πούδρα σου. Τι άλλο να ζητήσω; Είναι τόσο μαλακό και τόσο ελαφρύ ενώ έχει και το ιδανικό μήκος για μένα. Αναλυτικά review για όλα τα πινέλα Real Techniques και όχι μόνο που έχω στην κατοχή μου καθώς και η απαραίτητη σύγκριση μεταξύ τους θα ακολουθήσουν σε επόμενες αναρτήσεις. Κοστίζει αυτή τη στιγμή 6.6€ στο iherb και όσο συνεχίζει να πέφτει το δολάριο θα πέφτει και η τιμή του.

Πως σας φάνηκαν τα δικά μου ροζ πραγματάκια; Έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά; 


Και μην ξεχνάτε! 
Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία και μπορεί να σας σώσει τη ζωή. 
Φιλάκια!

12 σχόλια:

  1. Με έχεις καλύψει!!!
    Πολλά-πολλά... ΡΟΖ φιλάκια!!!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε! Αν και καθυστερημένα σου στέλνω τα φιλιά μου! :D

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα! Κατατοπιστικότατη! Να ρωτήσω, το i-herb γενικά συμφέρει; έχει όντως χαμηλότερες τιμές; Ολο το ακούω αλλά ποτέ δεν έχω ψωνίσει...και με τα μεταφροικά τί γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει όντως καλύτερες τιμές στα πινέλα real techniques, αλλά και σε πολλά άλλα προϊόντα. Τα μεταφορικά του είναι πολύ προσιτά και το site είναι δοκιμασμένο και ασφαλές. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις σε 2 βδομάδες περίπου που θα ανεβάσω αναλυτικό πόστ για τις αγορές μέσω internet και ιδιαίτερα για το iherb καθώς και τα προϊόντα που αξίζει να αγοράσεις απ' αυτό.

      Διαγραφή
  3. I am not much into reading, but somehow I got to read lots of articles on your blog. Its amazing how interesting it is for me to visit you very often..
    Travesti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you very much! Though I am curious, how do you read my articles since they are in Greek?

      Διαγραφή
  4. Wonderful products...I like your blog.^^
    Maybe follow each other on bloglovin?
    Let me know follow you then back.
    Lovely greets Nessa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Thank you so much for the follow.
    Follow you back on bloglovin and gfc,too.
    Do you also follow me on gfc?
    Lovely greets from germany ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. You are invited to take part in my "International Giveaway sponsored by Born Pretty Store"
    (Prize: A $30 Voucher)

    Visit: http://beauty-fulll.blogspot.com/2013/10/born-pretty-stores-30-voucher-giveaway.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή