Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Το πρώτο μου TAG: Για ποιό λόγο βάφομαι;

Καλημέρα σε όλες και σε όλους! 
Αποφάσισα να κάνω και εγώ ένα tag που κυκλοφορεί πολύ αυτόν τον καιρό τόσο ανάμεσα στις bloggers όσο και στις vloggers. Τα tags είναι μία καλή αφορμή για να γνωρίσουμε κάποιον/α καλύτερα. Γι' αυτό το tag υπεύθυνη είναι η αγαπημένη Ελευθερία από το blog Diary of a beauty addict που προσκάλεσε όλες όσες διαβάζουν τη σελίδα της να το κάνουν. 
Ας αρχίσουμε λοιπόν: 
1. Βάφεστε κάθε μέρα; 
Και η έκπληξη όλων, καθώς έχω ένα beauty blog, αλλά ναι δεν βάφομαι κάθε μέρα.
2. Αν βάφεστε το πρωί μέχρι πότε κρατάτε το μακιγιάζ σας; Ξεβάφεστε το μεσημέρι και ξαναβάφεστε ή όχι;
Αν βαφτώ το πρωί θα κρατήσω το μακιγιάζ μου μέχρι την ώρα που θα ξαναγυρίσω σπίτι. Με το που θα πατήσω το πόδι μου σπίτι, είτε είναι μεσημέρι, είτε απόγευμα, είτε περασμένα μεσάνυχτα το πρώτο που θα κάνω είναι να ξεβαφτώ και να περιποιηθώ το πρόσωπό μου. Αν όμως γυρίσω το μεσημέρι και το βράδυ έχω να πάω κάπου πιο επίσημα ας πούμε θα ξεβαφτώ και θα ξαναβαφτώ. Ο λόγος είναι πως αποκλείεται το μακιγιάζ μου να διατηρηθεί σε τόσο ικανοποιητικό βαθμό, τόσες πολλές ώρες. 
3. Αν δεν έχετε βγει από το σπίτι, βάφεστε για να είστε βαμμένες μέσα στο σπίτι;
Αν κάποια κοπέλα το κάνει αυτό θέλω οπωσδήποτε να το γράψει από κάτω στα σχόλια, καθώς και να μας αναφέρει το λόγο για τον οποίο το κάνει. Υπάρχουν μερικές πολύ σπάνιες περιπτώσεις που βάφομαι ενώ θα μείνω μέσα στο σπίτι επειδή μπορεί να έχω επισκέψεις (σε γιορτές/γενέθλια κλπ.). Αλλιώς δεν βρίσκω πραγματικά το λόγο να φορτώνω άδικα το δέρμα μου με ένα σωρό πράγματα.
4. Βγαίνετε έξω ποτέ π.χ. σε κλαμπ, σε γάμο, για καφέ χωρίς να είστε βαμμένες; 
Η ερώτηση περιλαμβάνει τρία διαφορετικά πράγματα.  Για καφέ έχω πάει αρκετές φορές χωρίς να είμαι βαμμένη γιατί δεν κανονίζεις πάντα να πας για καφέ είναι κάτι που μπορεί να αποφασιστεί εκείνη τη στιγμή. Σε κλαμπ πάω πάντα βαμμένη, όπως και σε ένα γάμο. Ειδικά για το τελευταίο θεωρώ πως δεν είναι πρέπον να πηγαίνεις απεριποίητος/η, σε μία τόσο σημαντική στιγμή για κάποιον/α. Το ίδιο ισχύει και για μία βάφτιση.
5. Πως νιώθετε όταν είστε έξω και κυκλοφορείτε άβαφτες;
Δεν νιώθω άσχημα καθώς δεν θεωρώ το βάψιμο απαραίτητη προϋπόθεση για να βγω από την εξώπορτα του σπιτιού μου. Άλλωστε δεν έχω και πολλά να κρύψω στο πρόσωπό μου όταν βάφομαι.
6. Νιώσατε ποτέ ότι ο κόσμος σας φέρετε διαφορετικά όταν είστε βαμμένες ή άβαφες ή βαμμένες μ' ένα συγκεκριμένο τρόπο;   
Ναι, όταν είμαι βαμμένη νιώθω πως με υπολογίζουν περισσότερο και μου φέρονται με περισσότερο σεβασμό. Αυτό βέβαια το παρατηρώ κατά ένα παράξενο λόγο μόνο στα καταστήματα στα οποία πηγαίνω να ψωνίσω. 
7. Αν σας απαγόρευαν να βαφτείτε πόσο θα άλλαζε η καθημερινότητά σας;   
Το μόνα που θα άλλαζαν είναι πως θα εξοικονομούσα χρόνο και θα έχανα ένα από τα hobby μου. 
8. Τι είναι αυτό που θεωρείτε απαραίτητο για να βγείτε έξω από το σπίτι (μακιγιάζ, χτένισμα, ρούχα καθαρά, παπούτσια γυαλισμένα); Διαλέξτε τι θα μπορούσατε να παραλείψετε.  
Και αυτή η ερώτηση εξαρτάται από το που θα πάω όταν βγω από το σπίτι. Αρχικά πάντα φροντίζω να είμαι η ίδια καθαρή. Έχω εμμονή με την προσωπική μου καθαριότητα και όχι μόνο. Στην συνέχεια, αν για παράδειγμα  βγω για να πάω supermarket το μόνο που θα φροντίσω είναι να φοράω καθαρά ρούχα και καθαρά παπούτσια. Αν πάω στη σχολή μου, βγω για καφέ ή οτιδήποτε άλλο το πιο πιθανό είναι να βαφτώ κιόλας. Παραλείπω τα μαλλιά μου τα οποία δεν χρειάζονται σχεδόν καμία περιποίηση παρά μόνο να είμαι φρεσκολουσμένη. 
9. Ποιά είναι η γνώμη σας για τις κοπέλες που βάφονται ακόμα και για να πάνε στο supermarket; Αν είστε μία από αυτές, εξηγήστε μας το σκεπτικό σας.
Άμα αυτές αισθάνονται καλά εμένα η γνώμη μου περιττεύει. Όχι όμως πως μ' αρέσει κιόλας... Εντάξει μία BB cream, μία καφέ μάσκαρα, ελάχιστο ρουζ και ένα nude gloss/κραγιόν/lipbalm είναι ok. Παραπάνω το θεωρώ υπερβολή. Και όπως καταλάβατε δεν είναι μία από αυτές. 
10. Ποιά η γνώμη σας για τις κοπέλες που δεν βάφονται σε καθημερινή βάση και βάφονται μια στο τόσο (Χριστούγεννα, γάμοι κλπ.).
Δεν με ενοχλεί καθόλου, και μάλλον οι συγκεκριμένες κοπέλες τα έχουν βρει μια χαρά με τον εαυτό τους. Το μόνο που με ενοχλεί είναι να βλέπω κοπέλες/γυναίκες οι οποίες δεν ξέρουν να βάφονται, αλλά βάφονται και το αποτέλεσμα είναι αισχρό.
Ελπίζω να σας άρεσε το tag μου και σας προσκαλώ όλες όσες το δείτε αν θέλετε να το κάνετε κιόλας!

14 σχόλια:

  1. Ειπαμε η καθαριοτητα ειναι μιση αρχοντια, τι να το κανεις το βαψιμο μετα αλλωστε?!!
    Ωραιες οι απαντησεις σου!!
    Φιλακια
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχαχα! Σ' ευχαριστώ! Αυτό για την καθαριότητα να το επαναλαμβάνουμε αρκετά συχνά... Γιατί προχτές μπήκα στο τραμ και κόντεψα να λυποθυμήσω η γυναίκα!

      Διαγραφή
  2. Αναστασία μου, μου άρεσαν οι απαντήσεις σου! Και συμφωνώ και μαζί σου! Το έζω κάνει ήδη αυτό το Tag!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασα και τις δικές σου απαντήσεις και φυσικά συμφωνώ μαζί σου... Μάλλον η βασική μας διαφορά είναι πως εγώ δεν βάφομαι κάθε μέρα, αλλά εσύ βάφεσαι...

      Διαγραφή
  3. Σε λίγο το ταγκ της Ελίνας, θα φτάσει και στο εξωτερικό χαχαχαχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είδες ρε παιδί μου; Πρέπει να το ξαναγράψει η Ελίνα και στα Αγγλικά... Εκεί να δεις γέλιο!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίες οι απαντήσεις σου!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ ωραιες απαντησεις και στης περισσοτερες συμφωνουμε,μπραβο αναστασια,Α να σε ενημερωσο οτι αυτες της μερες κανω ενα μικρο giveaway στο blog μου αν θελεις μπορεις να περασεις μια βολτα.
    Φιλακια.

    Beautylandsecrets.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ!!
      Υπέροχο το giveaway σου πήρα ήδη μέρος!
      Σε λίγες μέρες θα ανέβει και το δικό μου Χριστουγεννιάτικο Giveaway αν θέλεις να πέρεις μέρος! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Χίλια μπράβο Αναστασία μου!
    Γράφεις πολύ ωραία, to the point αλλά και πολύ διασκεδαστικά. Ανυπομονώ για τις καινούργιες δημοσιεύσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ζωή μου για τα καλά σου λόγια! Θα δεις καινούρια δημοσίευση αύριο - μεθαύριο... Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος16/9/15, 4:56 μ.μ.

    Στην ερώτηση 4 που είπες ότι δεν είναι πρέπον να βγαίνεις ή να πηγαίνεις σε εκδηλώσεις απεριποίητη (εννοούσες να είναι κάποια βαμμένη), η ερώτηση μου είναι η εξής. Η περιποίηση μιας γυναίκας είναι αποκλειστικά στο βάψιμο;

    Δηλαδή εάν χτενιστεί και πλυθεί και έρθει άβαφη, απλά να έχει μια φυσικότητα, θεωρείται ότι είναι απεριποίητη;

    Ερώτηση 6, στα καταστήματα σε περιποιούνται πιο πολλή όταν είσαι βαμμένη διότι βλέπουν ότι αγοράζεις προϊόντα ομορφιάς και τα χρησιμοποιείς, οπότε η δουλειά τους είναι να σου πουλήσουν ή να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να σε κάνουν να αισθανθείς μοναδική για να συνεχίσεις να το κάνεις.

    Τέλος, οφείλω να σε ευχαριστήσω γιατί ήταν πολύ ευχάριστες οι απαντήσεις σου.

    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή