Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

L' Oreal Nude Magique BB Cream Review


Πολύ καλησπέρα σας!

Να ‘μαι και πάλι μαζί σας με ένα review post μετά από σχεδόν 2 βδομάδες απουσίας. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά από μία ίωση αλλά και οι υποχρεώσεις μου με το μεταπτυχιακό αρχίζουν να πληθαίνουν και όπως καταλαβαίνετε ο ελεύθερος χρόνος μου όσο πάει και μειώνεται. Πάμε όμως και πάλι στα δικά μας. Σήμερα θα σας μιλήσω (προειδοποιώ από τώρα πως ακολουθεί σεντόνι) για τη Nude Magique BB Cream από τη L'Oréal. Την οποία σας την είχα αναφέρει στις πρόσφατες (ο Θεός να τις κάνει) αγορές μου από το Hondos Center. Είναι η πιο καινούρια BB Cream που έχει έρθει στη χώρα μας.

Πρώτα όμως θα ήθελα να σας μιλήσω με λίγα λόγια για τις BB Creams μιας και δεν έχω πει κάτι μέχρι στιγμής στη σελίδα μου. Σίγουρα θα αναρωτιέστε (όσες δεν ξέρετε) τι σημαίνουν τα αρχικά BB; Τα αρχικά BB προκύπτουν από τις λέξεις Blemish Balm, δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση κρέμα που βοηθάει στην αντιμετώπιση των ατελειών. Οι BB Creams είναι μία φόρμουλα που αρχικά ξεκίνησε στη Γερμανία από πλαστικούς χειρούργους και δερματολόγους και κυρίως από την Dr Christine Schrammek (το 1960 λάνσαρε το πρώτο Blemish Balm), οι οποίοι έπειτα από διάφορες θεραπείες που έκαναν στους ασθενείς τους συνταγογραφούσαν κρέμες με απαλυντικές και αναπλαστικές ιδιότητες για την επιδερμίδα. Οι BB Creams είναι all-in-one κρέμες που συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα τόσο των προϊόντων του χρησιμοποιείτε για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σας (κρέμες - serum - προϊόντα αντηλιακής προστασίας κλπ.) όσο και του make-up σας. 

Ας δούμε όμως τώρα τι ακριβώς κάνουν αυτές οι κρέμες. Αρχικά καλύπτουν τις ατέλειες (λεπτές γραμμές - μαύρους κύκλους - σπυράκια κλπ.), στη συνέχεια προστατεύουν από τις ακτίνες UV (η προστασία εξαρτάται από το SPF που παρέχει η κάθε μια), ύστερα προσφέρουν 24ωρη ενυδάτωση. Ακόμα ενισχύουν την υγιή λάμψη της επιδερμίδας, δίνουν ομοιόμορφη όψη, μπορούν όπως προανέφερα να αντικαταστήσουν όλες τις υπόλοιπες κρέμες που χρησιμοποιούμε και τέλος ταιριάζουν σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και σε προβληματικά - ακνεϊκά δέρματα και σε επιδερμίδες που χρειάζονται αντιγηραντική φροντίδα. Όλα αυτά φαίνονται ιδανικά, για να δούμε όμως τι ισχύει στην πράξη μέσα από το review μου για τη nude magique.

Κατ’ αρχάς να αναφέρω πως τόσο η λέξη nude όσο και η λέξη magique δεν είναι τυχαίες. Σίγουρα είναι nude, αλλά το μαγικό είναι όταν την απλώνεις! Από λευκή προσαρμόζεται στο χρώμα της εκάστοτε επιδερμίδας. Δείτε και τη φωτογραφία από κάτω και μόνες σας:
Αριστερά με φλας - Δεξιά χωρίς φλας
Θα μου πείτε εντάξει, σιγά το πράγμα! Αυτό το κάνει και η BB από τα The Body Shop. Και θα σας απαντήσω φίλες μου ότι αυτή είναι η μοναδική τους ομοιότητα. Γιατί όλα τα άλλα τα κάνει πολύ καλύτερα! 

Να σας αναφέρω όμως τι υπόσχεται η  LOréal πως θα σας προσφέρει η συγκεκριμένη πρωτοποριακή κρέμα:
  • Τέλεια κάλυψη 
  • Τέλεια λείανση του δέρματος
  • Λάμψη φρεσκάδας
  • 24ωρη ενυδάτωση
  • Αντηλιακή προστασία με SPF12  
Όλα αυτά τα πετυχαίνει χάρη στις έξυπνες χρωματιστές μικροκάψουλες που βρίσκονται μέσα στην κρέμα και όταν έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα μεταμορφώνονται σε foundation. Έτσι το αποτέλεσμα είναι ανάλαφρο και νιώθεις σαν να μη φοράς μακιγιάζ. 

Είχα ακούσει τόσο καλά λόγια για τη συγκεκριμένη BB, οπότε όταν ήρθε στην Ελλάδα έσπευσα να την δοκιμάσω. Αρχικά, όπως κάνουμε όλες μας την έβαλα στο χέρι μου και την άπλωσα. Μου άρεσε πολύ η στιγμιαία αλλαγή του χρώματος και το διάφανο αποτέλεσμα. Και συνέχισα τη βόλτα μου μέσα στο κατάστημα. Μετά από λίγο αισθάνθηκα ένα κύμα δροσιάς στο χέρι μου, κάτι που με εντυπωσίασε και συνεχίζω να το αισθάνομαι και τώρα που τη χρησιμοποιώ στο πρόσωπό μου.

Η απόχρωση που αγόρασα είναι η πιο ανοιχτή και λέγετε Light Skin Tone, ενώ υπάρχει και άλλη μία πιο σκούρα η Medium. Μπορώ να πω ότι σαν απόχρωση ταίριαξε σχεδόν τέλεια στο πρόσωπό μου και αυτό γιατί είμαι μέχρι αηδίας άσπρη σαν το γάλα. Πως την εφαρμόζω; Μου αρέσει πριν βάλω οτιδήποτε στο πρόσωπό μου να βάζω πρώτα την ενυδατική μου (αλλά και χωρίς την ενυδατική που τη δοκίμασα προσφέρει άριστη ενυδάτωση). Αυτό το κάνω για να στρώνουν καλύτερα όλα τα προϊόντα στη συνέχεια. Ύστερα απλώνω την BB Cream με τα δάχτυλά μου. Η Nude Magique τείνει πλέον να αντικαταστήσει το foundation μου γιατί μου προσφέρει πολύ ανάλαφρη κάλυψη, πραγματικά σα να μην φοράω καθόλου μακιγιάζ. Η εταιρεία επισημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε πούδρα για να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα και για να μην δημιουργηθεί λιπαρότητα, έτσι κι αλλιώς η ίδια η κρέμα δημιουργεί εφέ σα να έχετε βάλει πούδρα. Εμένα το δέρμα μου είναι μεικτό - λιπαρό και προτιμώ να εφαρμόζω την πούδρα μου, αφού τοποθετήσω την BB Cream. Να αναφέρω επίσης ότι μπορείτε να χτίσετε το αποτέλεσμα όσο έντονα εσείς θέλετε. Η διάρκεια χωρίς primer και πούδρα είναι περίπου 6 ώρες, ενώ χωρίς primer αλλά με πούδρα γύρω στις 8-9. Με τη λέξη διάρκεια δεν εννοώ πόσο μένει σταθερό το προϊόν στο πρόσωπο - δεν έχουμε τσακωθεί για να με εγκαταλείψει - αλλά σε πόσο χρόνο αρχίζω να  «γυαλίζω» στη ζώνη Τ κυρίως από την εφαρμογή του. Τη χρησιμοποιώ το πρωί ή σε πιο ελαφριά μακιγιάζ αν βγω το απόγευμα και σίγουρα την αφαιρώ με ειδικά προϊόντα ντεμακιγιάζ όπως θα αφαιρούσα και το foundation μου. 
Όσον αφορά τα θετικά χαρακτηριστικά της κρέμας τώρα. Δεν μπορώ να σας πω ότι καλύπτει τους μαύρους κύκλους γιατί είμαι από τις τυχερές που δεν έχουν. Σίγουρα δεν τονίζει όμως τις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια (έχω τέτοιες, πόση τύχη πια;). Όσον αφορά την κάλυψη στο υπόλοιπο πρόσωπο δεν έχω ιδιαίτερες ατέλειες παρά μόνο λίγες κοκκινίλες αλλά και κάποια μικρά μπλε αγγειάκια κάτω από τα μάτια και όλα αυτά τα καλύπτει επαρκώς. Από εκεί και πέρα χρειάζομαι μέτρια προς μικρή ποσότητα για να καλύψω επαρκώς όλο το πρόσωπό μου, ενώ γίνεται αμέσως ένα με αυτό χωρίς να δημιουργεί το αντιαισθητικό αποτέλεσμα μάσκας που δίνουν άλλες BB Creams ή Foundations. Νιώθω την επιδερμίδα μου ενυδατωμένη, αλλά είναι κιόλας. Χαρίζει ομοιόμορφο αποτέλεσμα και φυσική λάμψη στην επιδερμίδα. Η ελαφριά μυρωδιά της είναι εντελώς αδιάφορη για μένα και εξαφανίζεται σχεδόν αμέσως μετά την εφαρμογή της. Είναι η πιο καλυπτική BB Cream που έχω δοκιμάσει και έχει πολύ όμορφη και μοντέρνα συσκευασία. Τα μόνα μείον που μπορώ να της προσάψω είναι το σχετικά χαμηλό SPF και η τιμή της 12,95 € τα 30 ml, σε σχέση πάντα με τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Όμως, ας είμαστε ρεαλίστριες, πόσες από εμάς δίνουν πολύ περισσότερα ευρώ για τόση ποσότητα κρέμας;

Αν με ρωτάτε αν θα την ξαναγοράσω θα απαντήσω σίγουρα ναι, εάν στο μεταξύ δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι που θα μου τραβήξει περισσότερο την προσοχή. 

Εσείς έχετε χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη BB Cream; Αν ναι, ποια είναι η γνώμη σας; Ποια είναι η δικιά σας αγαπημένη BB Cream;     

11 σχόλια:

  1. Ωραίο post! Τυχερή που δεν έχεις μαύρους κύκλους!!!
    Σε έκανα tag σε κάποιες ερωτήσεις. Όποτε καταφέρεις και βρεις χρόνο θα χαρώ να διαβάσω τις απαντήσεις σου.
    http://itsallaboutbeautybydemyfil.blogspot.gr/2012/12/beauty-tag-beauty-fairy.html
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω!!! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για το tag! Θα φροντίσω να το κάνω το συντομότερο, γιατί όντως είναι ένας τρόπος για να γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Από τα καλύτερα ποστ για BB cream!Συγχαρητήρια! Μού άρεσε ιδιαιτέρως η ιστορική αναφορά για την κρέμα κ ότι εξήγησες ακριβώς τί είναι! Δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο τέτοιο προϊόν γιατί δεν βάφομαι συχνά κ επειδή έχω ήδη 3-4 foundation φοβάμαι μη λήξουν κι έτσι δεν αγοράζω προς το παρόν κάτι καινούριο για το πρόσωπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Εγώ την BB Cream την χρησιμοποιώ παρόμοια με το foundation γιατί δεν βάφομαι κάθε μέρα. Μόλις τελειώσεις το απόθεμά σου καλό θα ήταν να δοκιμάσεις κάποια και για να σου φύγει η ιδέα, αλλά και επειδή έχει πολύ ελαφριά κάλυψη και δεν βαραίνει το πρόσωπό σου. Αν βέβαια δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές σου η έντονη κάλυψη. Απ' ότι είδα μόλις κυκλοφόρησε και η BB Cream της Nivea αλλά και της Flormar. Ότι άλλη απορία έχεις μην διστάσεις να ρωτήσεις. Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  3. Είναι όντως απο τις πιο καλές ΒΒ κρέμες που έχω δοκιμάσει και εγώ.Θα συμφωνήσω σε όλα οσα είπες για την κρέμα.Τώρα πήρα και την ΒΒ κρέμα της Flormar να δοκιμάσω,είναι καινούργια και από ότι είδα στα γενικά στοιχεία κάτι ανάλογο με την παραπάνω της Loreal.Θα κάνω και review post στο blog μου.Φιλάκια κούκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που συμφωνούμε και περιμένω με αγωνία το review σου για τη BB Cream από τη Flormar γιατί δεν έχω αξιωθεί ακόμα ούτε από το μαγαζί να περάσω και να την τεστάρω απλά. Και αυτή βγαίνει λευκή και "προσαρμόζεται" στο χρώμα της επιδερμίδας; Βγαίνει σε πολλούς τόνους; Αχ, έχω τόσα πολλά να σε ρωτήσω... Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Μου άρεσε πολύ το συγκεκριμένο review post! Την συγκεκριμένη bb cream την έχω αγοράσει (έχω γράψει το δικό μου review post) και ομολογώ ότι την έχω λατρέψει και τώρα που σχεδόν μου έχει τελειώσει, θα την ξανά αγοράσω σίγουρα! Έχουμε τον ίδιο τύπο επιδερμίδας και σε όσα έγραψες, συμφωνώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που συμφωνώ και με σένα Μαρία μου, ανυπομονώ να δω το review σου για την BB Cream της Nivea! Εγώ δεν ξέρω αν θα ξαναγοράσω στα καπάκια τη Nude Magique γιατί θέλω να δοκιμάσω και άλλα πράγματα, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα ξαναμπεί στο καλαθάκι μου... :)

      Διαγραφή
  5. Είναι η μόνη που δεν έχω αγοράσει....ακόμα! Αναλυτικό το review σου! Αύριο πάω για ψώνια και θα την πάρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να σου αρέσει κι εσένα και να μην κλαις 12 ευρώ... Και μιας και ξέρω ότι έχεις δοκιμάσει πάρα πολλές, μήπως να μας έκανες ένα συγκριτικό review; Ζητάω πολλά, ε;
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Σ' ευχαριστώ πολύ για το tag, τις επόμενες μέρες θα δεις τις απαντήσεις μου! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή